Primul pas in AS3 open source

In general programatorii actionScript, lucreaza cu Flash sau cu Flex Builder, amandoua dezvoltate de Adobe. Dar daca vrei sa nu ai probleme cu drepturile de autor, si nici sa platesti intre 250€ si 700€ atunci poti sa treci fara probleme pe open source.

Primul pas e sa instalezi Java Runtime Environment versiunea 1.6. pe care o gasesti aici, apoi trebuie descarcat flex sdk. Ne trebuie si un program cu care sa editam as-uri, si pentru asta eu recomand Flash Develop pentru ca este mult mai bun decat editorul incorporat in Flash CS3, si de asta o sa te convingi singur dupa primele linii de cod pe care o sa le scrii.

FlashDevelop configurationDupa ce ai instalat Flash Develop trebuie sa il configurezi pentru a putea sa compilezi swf-uri. Pentru asta trebuie sa intri la tools/program settings…/AS3Content/Flex SDK Location si sa introduci locul unde este dezarhivat flex sdk-ul, ca in imaginea de mai jos.

Daca ai facut tot ce e scris mai sus, inseamna ca esti pregatit sa creezi primul tau swf in open surce. Acum nu mai ramane decat sa incepi sa scrii linii de cod in as3…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *