The hottest day ever (Cyprus)

Este deja a treia zi de ‘vacanta’ in Cipru si pot spune ca diferenta de temperatura si-a spus cuvantul. In casa, poti sa stai doar in locurile unde aerul conditionat functioneaza mai toata ziua, iar afara cele 40+ de grade se simt din plin.

Cipru e o destinatie exotica, care m-a surprins placut in anumite privinte. Primul lucru interesant dupa iesirea din aeroport a fost faptul ca am stat pe scaunul din stanga fata, a unui mercedes c class, de prin 2007, dar din pacate volanul era in dreapta. Autostrazile din Cipru sunt ceva mai bune decat in Romania, asa ca cei 80 de km din Larnaca pana in Nicosia au fost o placere. Chiar si dupa ce am intrat in Nicosia drumul a fost la fel de linistit, lipsindu-mi injuraturile si claxoane obisnuite din Bucuresti.

Daca vii in Cipru pentru prima oara e bine de stiut ca preturile sunt un pic mai mari decat cele din Romania, magazinele, se inchid de obicei in jurul orei 5 dar spre bucuria mea sunt si niste non-stopuri. Sunt foarte putin oameni care merg pe jos, de aceea lipsesc zebrele si semafoarele pentru pietoni. Un alt lucru pe care ar trebui sa-l stii e ca transportul public e aproape inexistent, asa ca e bine sa iei in calcul, atunci cand iti calculezi bugetul calatoriei, ceva bani pentru taxi.

Un alt lucru interesant a fost ca pe o arie de 5km, in Nicosia, am intalnit mai mult de 5 romani, si nici nu am avut timp sa intru prin multe magazine. Deci daca nu stii limba greaca, si nici cu engleza nu te descurci de minune, o sa te descurci cu ajutorul romanilor din zona, care par foarte de treaba.

Asa ca daca ai timp si bani, si vrei sa pleci intr-o vacanta, se merita sa alegi Ciprul, pentru ca apa de la marea Mediterana e foarte calda, si am auzit ca sunt niste zone cu petreceri foarte tari, prin Cipru, dar mai multe detalii in curand…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *